Houten Picknicktafel Kopen

Published Mar 03, 23
10 min read

Houten Picknicktafel HuboWij adviseren om je houten tuinmeubelen jaarlijks schoon te maken. Na de herfst en winter met rottende bladeren, regen, en sneeuw zijn je houten meubelen ook toe aan een schoonmaakbeurt. Door het vocht en weinig zon in deze periode kan er een groene aanslag ontstaan. Je kunt je tuinmeubelen daarom het beste schoonmaken in het vroege voorjaar, zodat je tijdens de eerste zonnestralen direct kunt genieten van je houten tuinmeubelen! .

Last Updated on April 13, 2022 by Hout is een mooi en natuurlijk materiaal dat vele toepassingen kent. Zo ook wordt hout veel gebruikt om tuinmeubilair van te maken. De houten tuinmeubelen laten een tuin zijn natuurlijke uitstraling bewaren en gaan mooi op in groene en plantenrijke tuinen. Maar hout blijft een natuurproduct en zal daarom ook altijd onderhoud nodig hebben als je er lang mee wilt doen.

Dan kun je er ook jaren mee vooruit. tuinmeubelen onderhouden Photo by ÇAĞIN KARGI on Unsplash Er zijn verschillende soorten hout waarvan tuinmeubelen gemaakt worden. Vaak wordt er gekozen voor hardhout. Dit hout is van nature vrij hard, zwaar en bevat vrij veel natuurlijke olie. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat hardhout sterk is en niet snel zal gaan rotten.

Het voordeel hiervan is dat ze vaak minder zwaar zijn. Maar het zachtere hout is gevoeliger voor beschadigingen en houtrot. Maar beide houtsoorten hebben onderhoud nodig. houten tuinmeubels onderhoud Photo by Natural Goods Berlin on Unsplash Om verschillende reden kunnen houten tuinmeubelen vies worden (houten picknicktafel met rugleuning). Er kunnen mossen en algen op groeien als het lang vochtig is.

Denk aan hars, besjes en zelfs vogelpoep. Om dit goed schoon te maken zijn er speciale houtreinigers verkrijgbaar. Ook komt het voor dat houten tuinmeubelen gaan verkleuren. De mooie warme kleur van het hout verdwijnt dan en het hout vergrijsd. Het is mogelijk om de originele kleur weer terug te brengen met een ontgrijzer.

Dit is dan te herstellen met een houtvuller. houten tuinmeubelen hoe onderhouden Photo by Valentin B - houten picknicktafel met rugleuning. Kremer on Unsplash Vies geworden houten tuinmeubelen kun je reinigen met speciale houtreinigers. Borstel eerst het grove vuil van de meubels en maak het daarna goed schoon met de houtreiniger. Je kunt dit het best aanbrengen met een spons of een fijne borstel.

Houten Picknicktafel Met Losse Banken

Als er plekken zijn waar het vuil iets dieper in het hout getrokken is, kun je het daar nog even opschuren. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel. Daarna kun je het weer goed schoonmaken met de speciale houtreiniger om het vervolgens weer goed te laten drogen. Nu al het vuil verwijderd is kun je het hout opnieuw voorzien van een beschermlaag.

Aangeraden wordt om dit proces twee maal per jaar uit te voeren. Voor het beschermen van houten tuinmeubels zijn verschillende materialen beschikbaar. In de meeste gevallen word er gekozen voor Olie, lak of beits. Allemaal zorgen ze ervoor dat het hout beter beschermd is tegen de verschillende weersomstandigheden. Olie zorgt ervoor dat het hout soepel blijft en houdt net als beits het vocht buiten - houten picknicktafel met rugleuning.

Lees eerst altijd goed de gebruiksaanwijzing want verschillende producten hebben verschillende uitwerkingen op het hout. houten picknicktafel met rugleuning. Zo kan het zijn dat een bepaald product het hout een andere kleur kan geven. tuinbank onderhouden Photo by Vitor Paladini on Unsplash Zoals gezegd kan het voorkomen dat houten tuinmeubelen verkleuren. Om deze grijze kleur te verwijderen zijn er speciale ontgrijzers.

De ontgrijzer kun je dan op de grijze plekken aanbrengen en goed laten inwerken. Als de grijze plekken niet volledig verdwenen zijn kun je ook deze even licht opschuren en daarna weer reinigen met de houtreiniger. Wanneer de meubels hun natuurlijke warme kleur weer hebben teruggekregen kun je er weer voor kiezen om een olie, lak of beits aan te brengen.Deze beschadigingen zijn, gelukkig, vrij eenvoudig te herstellen. Hiervoor heb je een houtvuller nodig. Nadat je het hout goed hebt schoongemaakt met de daarvoor bedoelde houtreiniger, laat je het drogen. De beschadigde plekken en scheuren kun je hierna goed opschuren en ook weer goed schoonmaken. Als het hout op deze plekken schoon en droog is kun je de houtvuller aanbrengen.

Als de houtvuller volledig uitgehard is kun je de plekken nog eens licht opschuren zodat het oppervlak weer volledig egaal is. Hierna kun je het hout weer behandelen met een beschermende olie, lak of beits. Let op: er zijn verschillende soorten houtvuller met verschillende kleuren en eigenschappen. Lees goed de gebruiksaanwijzing voordat je het gaat gebruiken.

Houten Picknicktafel HuboAangeraden wordt om het reinigen twee maal per jaar te doen, maar beter is om ook te kijken naar de weersomstandigheden waaraan je het tuinmeubilair blootstelt. Bij hete zomers met veel zon en geen regen, zal het hout snel uitdrogen en kunnen er scheuren ontstaan. houten picknicktafel met rugleuning. Zorg dan dat je iedere 2 maanden het hout even reinigt en opnieuw beschermt met een olie, lak of beits.

Ook wanneer je het in de winter buiten laat staan is het goed om wat vaker te reinigen. Vooral wanneer het meubilair nat wordt en veel in de schaduw staat. Hierdoor vergrijsd het sneller en is er een grotere kans op algen en mossen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw houten tuinmeubels te beschermen met een zeil of om ze in de wintermaanden binnen, in de schuur of op zolder te zetten.

Want als het hout gaat broeien is er een grotere kans op het ontstaan van schimmels.

Hout is een fantastisch natuurproduct dat ideaal te verwerken is tot meubelen. Het is hard en het laat zich makkelijk bewerken. Door deze veelzijdigheid is hout het meest verwerkte product in meubelen. Verschillen in kleur, tekening en structuur geven hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes dragen daar toe bij.

Voorbeelden van massieve houtsoorten zijn: teak, acacia, populieren, rubberwood, eiken of iepen. houten picknicktafel met rugleuning. De massieve houtsoorten worden door ons aangeboden met o. a. een glanzende lak, een matte lak of een olie. Dit is per meubel verschillend. Deze meubelen zijn gemaakt van een plaatmateriaal, zoals spaanplaat, MDF of HDF. Plaatmateriaal bestaat uit grove of fijne houtvezels, welke onder zeer hoge druk samengeperst worden.

Een eigenschap van een gelakt meubel is, dat het makkelijk in onderhoud is en niet zo kwetsbaar is voor bijv. kringen. Dit wil niet zeggen dat er geen kringen in het hout kunnen komen. Een nadeel van lak is, dat als de laklaag door het gebruik beschadigd raakt, dit over het algemeen alleen door een vakman hersteld kan worden.

Houten Ronde Picknicktafel

: Voor dagelijks onderhoud gebruikt u een stofdoek. Vlekken verwijdert u met een goed uitgeknepen zeem. Goed nadrogen om vochtschade te voorkomen. Was wordt in de regel aangebracht op meubelen waarbij men kiest voor een mooie warme natuurlijke uitstraling. Naast de mooie uitstraling heeft een met was bewerkt meubel iets meer zorg nodig.

a (houten picknicktafel met rugleuning). glazen en vazen, zorg in dit soort gevallen voor onderzetters. U dient meubelen die van een waslaag voorzien zijn, regelmatig te onderhouden! Antiekwas / Bijenwas / Greenfix Reinigingsadvies: Woodclean intensieve houtreiniger Olie geeft een mooie natuurlijke uitstraling en het meubel is goed beschermd tegen huishoudelijk gebruik. Meestal is dit soort olie gebaseerd op lijnolie.

vochtkringen en gebruikssporen zelf kunt verwijderen, door eenvoudig met een staalwolletje en een beetje Greenfix-olie de plek of het hele meubel te behandelen. Greenfix kleurolie Reinigingsadvies: Woodclean intensieve houtreiniger Soms is een meubel het mooist als het onbehandeld en natuurlijk blijft, denk hierbij aan onbehandeld teak. Het houten meubel dient nog wel enige vorm van bescherming te krijgen, maar moet qua uitstraling zoveel mogelijk aansluiten bij de originele kleur en uitstraling van het hout.

Teakfix / Natural Woodsealer Reinigingsadvies: Woodclean intensieve houtreiniger Hout is een natuurproduct en zal als zodanig reageren op zijn omgeving. Hout zal na verloop van tijd altijd iets na kleuren. Probeer het hout niet in direct zonlicht te plaatsen. Dit kan leiden tot vlekkerige verkleuring. Hang tijdens de winter maanden (als de lucht droog is) waterbakjes aan de verwarming om de luchtvochtigheid te reguleren.

Houdt u aan de onderhoudsschema’s en gebruik onderzetters. Plaats uw houten meubelen niet te dicht bij een warmtebron (kachel, open haard, c. v - houten picknicktafel met rugleuning.-radiator, enz. Let op! Bij massief hout onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen veranderingen optreden in de omvang en de vorm van het materiaal. Het gevolg hiervan kan zijn, dat de lijmnaden verschuiven, of dat een tafelblad hol of bol gaat staan.

Heb je mooie houten tuinmeubelen? Dan zul je ze regelmatig moeten verzorgen. Meubelen kunnen namelijk uitdrogen of barsten als je ze niet behandelt. Als je je houten tuinset regelmatig in de olie zet, wordt het hout niet zo snel groen en is het beter beschermd tegen weersinvloeden. Hoe je het ook wendt of keert: een houten tuinset kost best veel werk.

Picknicktafel Tilburg

O ja: gebruik geen hogedrukspuit bij hardhout, want dan gaat het zachte hout tussen de nerven verloren. Hierdoor zullen je meubelen er al heel snel versleten uitzien. Door de meubelen te behandelen met olie, zien ze er weer mooi en verzadigd uit. In het voorjaar, als de meubelen naar buiten gaan, zet je ze voor het eerst in de olie.

Ongeveer een maand na de eerste olie-beurt, doe je nogmaals het zitvlak en de leuningen. Deze plekken zijn het meeste in de zon, en hebben dus ook het meeste te verduren. Laat je je meubelen buiten staan, volop in de zon? Dan is het verstandig om dit elke maand te herhalen.

In een later stadium kan het hout iets gaan barsten. Dit kun je met de olie weer herstellen. Let er trouwens ook op welke olie je gebruikt: een goedkope olie schimmelt sneller. Dan ontstaat er schimmel op de oppervlakte van je meubelen (niet in het hout). In duurdere olie zit vaak een middel dat beschermt tegen schimmel.

Schoonmaken met warm water en met groene zeep is meestal het beste. Ook kun je tuinmeubelreiniger gebruiken, maar groene zeep is ook goed. Alles wat los zit, moet je eraf halen. Dan laat je de meubelen drogen. Schuur je meubelen lichtjes op. Doe dit met de hand, niet met een apparaat – dan gaat er te veel af.

Hout werkt altijd en zal in de loop van de tijd weer ruwer worden. Bij deze stap wordt duidelijk waarom schoonmaken zo belangrijk is; als je dat niet hebt gedaan, zal je schuurpapier binnen een mum van tijd vol zitten. Borstel het schuursel van het hout, en ga er dan met een droge doek overheen.

Met een kwast heb je meer olie nodig, en mors je meer. Met een doek heb je minder nodig en het druipt er minder af. Maar een nadeel van het doek is dat je er langer mee bezig bent. houten picknicktafel met rugleuning. Gebruik je een kwast, ga dan na een paar uur met een doek over het hout heen, om de overtollige olie weg te halen.

Ronde Houten Picknicktafel Met Rugleuning

Bovendien hoef je dan ook niet zo lang te wachten voordat je de meubelen weer kunt gebruiken. Kijk uit voor je terrastegels; heb je natuurstenen tegels, dan krijg je vlekken als je olie morst. Doe dus wel wat onder je tuinmeubelen voordat je ze in de olie zet. Trouwens: je gazon kan ook niet tegen olie.

Dat is handiger, omdat je daarna de stoel weer in de ‘normale’ positie kunt zetten om het zitvlak en de leuningen te doen – en dan kun je hem zo laten staan om te drogen. Vergeet ook niet de plekken tussen de planken in - houten picknicktafel met rugleuning. Laat je meubelen zoveel mogelijk in de schaduw drogen.

Bent u van plan een nieuwe samenstelling aan te bestellen en bent u zich vast aan het inlezen op waar u op moet letten en hoe u deze houten tuinmeubelen het beste kunt onderhouden? Of heeft u wellicht al houten tuinmeubelen staan en wilt u deze reinigen en een nieuw leven inblazen? Dan bent u terecht gekomen bij de juiste partij voor uw klus.

Wel zo handig toch?! Allereerst is het bij het kiezen van houten tuinmeubelen erg belangrijk om te letten op de houtsoort waarvan de meubels zijn gemaakt. Los van smaak en de look van de meubels heeft deze houtsoort namelijk ook sterke invloed op de verwachte levensduur en de duurzaamheid van de producten. houten picknicktafel met rugleuning.

Navigation

Home

Latest Posts

Kinder Picknicktafel

Published Mar 04, 23
10 min read

Picknicktafel Nijmegen

Published Mar 03, 23
2 min read

Houten Picknicktafel Kopen

Published Mar 03, 23
10 min read